Småretter Tilbehør Hovedretter Desserter Kager Guf


Pumpkin pie med Pecan topping.


Crust:
1,5 cups Mel (190 gr)
2 spsk sukker
1/2 tsk salt
1/6 cup Palmin (40 gr)
1/3 cup Koldt smør (75 gr)

Filling:
1 pænt stort græskar (3 cups færdig pure)
1 cup sukker (1 1/4 cup hvis "Jack o' Lantern" bruges)
1,5 tsk Kanel
1 tsk Kardemomme
½ tsk tørret knust Ingefær
½ tsk Salt
5 æg (4 store)
0,35 L Kondenseret mælk (evt. 1 ds Kondenseret mælk + mælk for resten.)

Pecan topping:
1/3 cups Brun farin
1/3 cups Smør
1 cup Pekannødder (120 gr)


(1 cup er 2,4 dl.)
Til bunden, ingredienserne Køres i foodprocessor i nogle sekunder, til små klumper formes(Ikke for længe!)
Lidt koldt vand tilsættes, Køres i foodprocessor i nogle sekunder, til jævn dej (Ikke for længe!)
Rulles ud mellem 2 stykker bagepapir, en 25 cm tærtefom smøres og dejen trykkes i.

Damp græskar-stykker i mikroovn med lidt vand i bunden. Kør det i foodprocessor/blender til jævn pure, dræn den let i
viskestykke eller kaffefilter den skal være flydende, men der skal ikke stå væske på overfladen.

Bland 3 cups græskarpure med resten af ingredienserne til fyldet, med håndmixer.

Hæld det i tærtebunden, til ca 1 cm fra kanten.

Bag den ved 210 grader i 15 min. Skru ned til 175 grader og bag yderligere 45 min. Imens laves nøddeknas, nødderne
hakkes, sukker smør og nødder ristes sammen på en pande, sukkeret skal smelte.
15 min før tærten er færdig fordeles nødderne over, og tærten bages færdig, prøv med en kniv om den er færdig.
Serveres lun med Vanille is.

Af: christian