Småretter Tilbehør Hovedretter Desserter Kager Guf


Fish Amok


Ingredienser:
400 g udbenet hvid fisk (ling, monkfish, even salmon works but is less
traditional) Cut into bite size chunks
1 pk. bananblade (til 2 både)
100 gram coconut cream
300 gr kokosmælk
1 æg (pisket)
1 spsk rød thai fish sauce
3 spsk kaffir lime leaves (friske eller frosne)(skåret tyndt)
2-3 long red chilli peppers (seeded & thinly sliced)
2 citron græs stilke skåret meget tyndt (de nederste 2-3 cm)
300 g Kinakål
rød mild peber skåret meget tyndt
Thai basilikum blade

Amok Pasta (kan erstattes af rød thai karry pasta, 2 spsk):
2 røde chili (smag dig frem)
3 fed hvidløg (hakket)
1 cm skive frisk galanga (frisk ingefærsom erstatning)
1 citron græs stilk
2 kaffir lime blade
1 tsk. salt
1 spsk. shrimp paste


For 2 personer.
Begynd med at folde banan-blads bådene:
Læg to blade ovenpå hinanden (skær højden af banan-bladet og ca 20 cm i bredden) med den grønne side ud af (den matte
overflade sammen).
Træk et hjørne op, ved at bringe kanterne sammen, og fold denne "trekant" ind for enden, gør det ved begge hjørner i èn
ende, og sæt en tandstik i.
Gør det samme i den anden ende.
Skal ende med at være ca. 16x8 cm. i bunden, fold den anden tilsvarende.

Fremgangsmåde:
Til paste: Blend alle ingredienserne i en blender, eller med en håndblender.

Tag pastaen i en skål, Tilsæt resten af ingredienserne, bortset fra basilikum, mild peber og en smule kokosmælk og pisk
sammen, tilsæt fisken.
Læg nogle lag kinakål i bunden af begge både, del fisken og sovsen immellem dem.

I steamer: 15-20 min. ved medium varme
Uden steamer:
Forvarm ovnen til 180ºC. Pak noget folie om bunden på bananbådene, placer dem i en bradepande. hæld kogende vand i.
Placer forsigtigt i ovnen. Bag i 25-30 minutes indtil fisken er færdig.

Ved begge metoder skal der hælde et par spsk, kokosmælk over og pyntes med basilikum og rød peber, 5 min før det er færdigt.
Hver person får en båd, Serveres med jasmin ris.

Af: christian