Småretter Tilbehør Hovedretter Desserter Kager Guf


Japansk kartoffelsalat


1 kg store melede kartofler
4 store gulerødder (ca. 450 g)
1 stor agurk (ca. 500 g)
1 stort zittauerløg (ca. 125 g)
1½ spsk groft salt
½ liter Creme fraiche
100 g mayonnaise
1 spsk wasabi
1 tsk groft salt
friskkværnet peber


Skræl kartofler og gulerødder. Skær dem i mindre stykker og kog dem ved svag varme og under låg - til de er møre.

Skær agurk og løg i skiver og salt dem i ca. 1-2 timer. Skyl dem lidt og pres dem fri for væde i et klæde. Mos
kartofler og gulerødder groft med en gaffel og bland dem sammen med agurk, løg, creme fraiche og de øvrige
ingredienser. Smag til.

Kugl den japanske kartoffelsalat op og server med f.eks. tomater og salat.

Af: jesper