Småretter Tilbehør Hovedretter Desserter Kager Guf


Blødende Chokoladekage


60g smør, saltet
60g mørk chokolade 64 %
50 g flormelis
50g mel
½ tsk. Bagepulver
2 stk. æg (str. M)
25g hasselnøddekerner
50 g nougat

6 pers.


6 stk. cylinderforme der ca. 5 cm i diameter og ca. 6 cm i højden.
ca. 2 spsk. flormelis til pynt.

Hak chokoladen fint og smelt den med smørret i en skål over vandbad. Det skal kun netop smelte og ikke blive for varmt.

Imens ristes hasselnøddekernerne let på en tør pande. Afkøles let, og hinderne "nuldres" af imellem hænderne. Nødderne
hakkes groft med en savtakket kniv.

Sukker og æg piskes hvidt og luftigt. Mel og bagepulver blandes og sigtes ned i æggesnapsen. Tilsæt de grofthakkede
hasselnødder og vend det hele forsigtigt sammen til en ensartet dej.

De resterende 6 cylinderforme smøres godt med neutral olie og dejen fyldes ¾ op i formene. Nougaten skæres i 6 lige
store stykker og i hver fyldt cylinder gemmes et stykke nougat ind i midten.

Bages straks ved 180 grader i ca 6- 7 minutter. Alternativt kan kagerne bages frosne. Dog skal der da påregnes ca. 13-15
minutters bagetid.

De bagte, varme chokoladekager befris fra formene, og drysses med flormelis på toppen.

Anret chokoladekagen med hvid chokolade parfait og evt. ananas-sirup.

Af: christian