Småretter Tilbehør Hovedretter Desserter Kager Guf


Fransk Nougat


Marengs:
60 g sukker
75 g pasteuriserede �ggehvider

Sukkerlage:
220 g vand
360 g sukker
210 g glukose
210 g honning

Fyld:
550 g Hasseln�dder/mandler/pistacien�dder

Udstyr:
sukkertermometer


Pisk marengs luftig og stiv.

Sukkerlagen s�ttes over, s� den koger ved moderat varme, til den opn�r en temperatur p� 148 grader (som skal m�les med
et sukkertermometer).

Mandler og pistacien�dder ristes let p� en plade i ovnen. Hold øje med dem! Og "nuldr" skallerne af når de er blevet
lidt kolde.

Den kogende sukkerlage h�ldes i tynd str�le ned i marengsen, mens der piskes. R�r i ca. 10 minutter, til massen er sej
og lettere afk�let. Det kr�ver en robust r�remaskine eller gode armkr�fter.

Tils�t de let ristede n�dder i massen, og vend derefter massen ud p� bagepapir str�et med florsukker.

Nougaten rulles ud med kagerulle til den �nskede st�rrelse. Lad den afk�le helt, og sk�r den ud i �nskede stykker.
Kan overtr�kkes, eller dyppes i Chokolade.

Af: christian