Småretter Tilbehør Hovedretter Desserter Kager Guf


Apple Cobbler


6 prs

8 kopper skrællede og hakkede æbler
125 gr pakket brun Farin
125 gr melis
1 kop mel, opdelt
2 spsk frisk citronsaft
3 tsk malet kanel

2 tsk bagepulver
3 / 4 kop melis
125 gr marcipan
1/2 kop mælk
1/2 tsk vaniljeekstrakt
125 gr smør smeltet


Forvarm ovnen til 200º.
Bland æbler, brunt sukker, 1/4 kop mel, citronsaft, kanel og muskatnød i en stor skål; sæt til side.
Rør sammen de resterende 3/4 kop mel, bagepulver, sukker, mælk, vaniljeekstrakt og salt i en separat skål.

Tilsæt smeltet smør til æbleblandingen.
Spred æbleblandingen i et jævnt lag i en 7 x 11 tommer glas- eller keramisk bageplade.
smuldr marcipanen over
Smuldr melblandingen over æblerne. Rør ikke sammen.

Bages ved 200º i 40-45 minutter, kig til den, den skal være er brun og boblende.
Serveres med Vanilleis og karamelsovs

Af: Christian