Småretter Tilbehør Hovedretter Desserter Kager Guf


Kinesisk rødbraiseret gris


2 spsk vegetabilsk olie
1 lille bundt forårsløg (forårsløg)
2 små skiver ingefær
1 stjerneanis
1 lille kanelstang
1 lille laurbærblad
500 g "5-lags" svinekød, slag eller lign., skåret i store mundrette stykker
3 spsk mørk sojasovs
1 spsk lys sojasovs
3 spsk risvin
50 g rørsukker
1 spsk sort eddike
½ tsk salt (valgfrit)


2-3prs.
Varm olie i gryden, tilsæt forårsløg og ingefær og sauter langsomt, indtil de er gyldenbrune og duftende.
Tilsæt stjerneanis, kanel og laurbærblad, sauter 1 minut. Tilsæt svinekød og svits hurtigt.
Tilsæt begge sojasauce og rør hurtigt, tilsæt derefter risvin og "deglaze" panden. Tilsæt sukker og nok vand til at dække kødet, dæk panden til,
sænk varmen og lad den simre i 30 minutter.
Tilsæt eddike, og fortsæt med at simre i yderligere 15 minutter uden låg, eller indtil væsken er reduceret til omkring 30 procent af det oprindelige volumen.
Smag til, tilsæt evt. salt.
Skru op for varmen for hurtigt at reducere saucen, indtil den når en sirupsagtig konsistens og tykt overtrækker kødet. Drys med friske springløg og Server straks med varme jasminris og grønne grøntsager fra wok, fx bok choi, broccoli ell. lign..

Af: Christian