Småretter Tilbehør Hovedretter Desserter Kager Guf


8 Burritos


1, 2 - 1,5 kg Oksekød

Rub:
2 spsk. Stødt chili
1 tsk. Spidskommen
1 spsk oregano
2 tsk. Kakao
0,5 tsk Kanel
2 tsk. Salt
1 tsk. Peber

Væde til kødet:
Saft fra en stor appelsin
Saft fra en Lime
Et stort fintsnittet løg
1 frisk chili, hakket
4-6 fed hvidløg hakket
1 kop oksefond.

Sauce:
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk kanel
2 tsk sød paprika
1 knivspids cayenne peber
0,50 tsk stødt koriander
1 tsk hvidløgspulver
olivenolie
1 løg, finthakket
1 tsk hvedemel
1 dåse hakkede tomater
1 dl grøntsagsbouillon

salt sort peber

Desuden:
1 dåse bønner, kidney eller lign.
8 store hvedetortillas
300 gr Cheddar/Mozarella
Friske koriander/Persille


Kødet gnides med rubben.
Lægges i fad med låg og ingredienserne til væden hældes ved:
Stilles i forvarmet ovn. 160 C i 6 timer, eller Sous vide i 24 timer ved 80 gr. Og brunes i oven ved høj varme.

Si saften og fjern fedtet, kog evt. ind.

Hæld det over kødet når det er hevet fra hinanden.


Kom alle krydderierne til sauceni en tør gryde, og rist krydderierne under omrøring. Tag gryden af varmen, tilsæt olie og finthakketløg, rist til de er klare. Rør derefter mel ud i, og tilsæt grøntsagsbouillon

Rør det hele godt igennem. Tilsæt hakkede tomater og lad saucen simre 10-15 minutter. Smag til med salt og peber og evt. lidt mere chili eller cayennepeber.

Smør sauce på 8 store Tortillas og fordel kødet i, tilføj lidt bønner, garner med Cheddar indeni og fold sammen tilføj Cheddar/mozzarella og sauce ovenpå.

Varm Burritos i ovnen til osten er smeltet og gylden.
Drysses med koriander eller persille inden servering

Serveres med mexikanske Ris, Guacamole, Creme fraiche, Tomater, agurker, Salsa etc.

Af: Christian