Småretter Tilbehør Hovedretter Desserter Kager Guf


Osso Buco


9 skiver Osso Buco
2 store løg
4-5 fed hvidløg
3 gulerødder
½ selleridg
2 stængler blegselleri
2 dåser flåede tomater
ca. 100 gr. koncentreret tomatpuré
Ca. 3 dl tør hvidvin
Ca. 7-8 dl oksebouillon
Olivenolie
mel
Salt og peber

Gremolata:
Et bundt persille
3-4 fed hvidløg
1 usprøjtet citron


Klip kanten et par steder
Vend i mel blandet med salt og rigeligt peber og brun dem i gryden i en pæn slat olivenolie.

Sæt kødet til side efter bruningen.

Løg samt hvidløg hakkes relativt fint og klares i gryden i resten af olien. Det kan være nødvendigt at tilsætte lidt mere. Imens dette sker, hakkes gulerødder, selleri og blegselleri også temmelig fint.

Alle de hakkede grøntsager kommes ned til løgene og sauteres igennem. Så kommes hvidvin, flå ede tomater og tomatpuré ved. De flåede tomater må godt moses lidt ud i gryden.

Så fordeles buco’erne i gryden. De må godt ligge i lag, men sørg for at der er grøntsager i bunden og på toppen. Hæld bouillon på til kødet lige er dækket.

Så skrues der helt ned for blusset, og man lægger låg på. Retten simrer i mindst 2 ½ time eller til kødet er smeltende mørt.

Gremolata: hak persille og hvidløg skallen af citronen fint

Serveres m. fx frisk pasta

Af: Christian