Småretter Tilbehør Hovedretter Desserter Kager Guf


Butter Chicken


600 g kyllinge bryst, filet
1 ds hakkede tomater
3 spsk tomatkoncentrat
25 g smør
1 løg, grofthakket
3 fed hvidløg, hakket
2 cm ingefær - revet, ca. 1 spsk
2 tsk garam masala
1 tsk koriander, stødt
1 tsk spidskommen, stødt
1 tsk chilipulver
1 tsk gurkemeje
1/2 spsk sukker
5 dl piskefløde
Salt og peber
Olie


Skær kyllingen i store tern, krydr med salt og peber, og steg stykkerne gyldne i en smule olie. De skal ikke være gennemstegte, bare gyldne. Sæt til side på en tallerken.
Smelt smørret og en spsk olie i en gryde og steg løgene blanke.
Tilsæt hvidløg, ingefær og krydderier og varm igennem et par minutter, - uden det bruner.
Tilsæt tomatkoncentrat og varm med et minuts tid, inden de hakkede tomater, fløde og sukker tilsættes.
Varm saucen hurtigt igennem og blend den derefter helt glat, - enten med en stavblender eller ved at hælde den i en blender.
Hæld saucen tilbage i gryden og varm den godt igennem i 5-8 min., - rør undervej.
Tilsæt kyllingestykkerne og lad dem varme med ca. 10 min., til stykkerne er tilberedt, men stadig saftige og lækre.
Smag saucen til med salt og peber, og server med kogte ris og friskbagte naanbrød.

Af: